Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, kendiliğinden kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.
Keza yangın merdiveninin ışıklandırılması da temizü ile çıkmak zorundadır. Yangın merdiveninin elektrik tesisatı ayrı bir hatla durmadan güç deposuna yahut otomatik devreye giren jeneratöre rabıtlı olmalıdır.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin üstı gün opsiyonel olarak alınan hidrolik dizi ile henüz pıtrak tasarruf sağlamlanabilir.
Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya harbi ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.
Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir bekçi da, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha ali bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun süre dayanır ve henüz azca tamir gerektirir.
Yangın sırasında eminğin katkısızlanması ve reva şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın terk edilmesine imkân teşhisr.
Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve Yangın çıkış kapısı istanbul insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.
Bu nedenle elan koca bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında dulda sağlamlamaz ve bu nedenle daha az bir fiyata sahiptir.
Böylecene imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.
Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları düzenli olarak yapılmalıdır. Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Kapının mazbut çkırmızıışmasını getirmek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım mimarilmalıdır.
Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla yangın kapısı en az yarısının doğrudan bina dışına açılması gerekir.
Yangın merdiveni kapıları ekseri alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedi durumlarda kolay açılabilecek şekilde tasarlanır.
Dokumada yangın çıkması halinde şule ve kötü yangın kapısı yardımıyla özelliklerine rabıtalı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.
Yangın merdivenlerinin ehliyetli çokliğe ve tavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. Umumiyetle, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da yakışır boyutlarda olmalıdır.